1 opakowanie ciasta francuskiego
1 kulka mozzarelli
ok. 10 pomidorków cherry
garść czarnych oliwek
tymianek
keczup
parmezan
Blachę do pieczenia tart wysmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim. Nakłuć widelcem w wielu miejscach, żeby się nie wybrzuszało podczas pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 10 min. Podpieczony spód wysmarować keczupem, ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę, na to pomidorki przekrojone na pół i oliwki pokrojone w talarki, posypać tymiankiem. Zapiekać aż ser się rozpuści (ok. 15 min). Tartę podawać ciepłą posypaną parmezanem.
wiosna na parapecie
Bardzo lubię tego typu tarty. Są proste w przygotowaniu i przepyszne!
OdpowiedzUsuńpo włosku :) podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńGotowe ciasto francuskie to wspanialy wynalazek :)
OdpowiedzUsuń