sobota, 31 marca 2012

naleśniki ze szpinakiem

Za oknem niespodziewanie śnieg. Marzec okazał się być prawdziwym kucharzem i z pogodą jest jak w grancu. U mnie też kulinarnie, naleśniki. Najlepsze na wszelkie zło i niepogodę.


nadzienie do naleśników ze szpinakiem:
1 opakowanie szpinaku mrożonego w liściach
kawałek sera pleśniowego "blue"
2 garści obranych orzechów włoskich
2 ząbki czosnku
20 dkg żółtego sera
sól, pieprz


Przed przystąpieniem do przygotowywania farszu należy usmażyć ok 8 naleśników według ulubionego przepisu.


Szpinak rozmrozić i odparować nadmiar wody na patelni. Dodać posiekany czosnek, pokruszony ser "blue", posiekane orzechy włoskie oraz starty żółty ser. Całość podgrzać na patelni aż sery się roztopią. Nadzienie lekko przestudzić. Naleśniki nadziewać i formować krokiety. Mnie najbardziej smakują odgrzewane na drugi dzień.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz