niedziela, 4 marca 2012

tarta z pomidorkami cherry

Za oknem wiosennie... Na oknie również :)


tarta z pomidorkami cherry:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 kulka mozzarelli
ok. 10 pomidorków cherry
garść czarnych oliwek
tymianek
keczup
parmezan


Blachę do pieczenia tart wysmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim. Nakłuć widelcem w wielu miejscach, żeby się nie wybrzuszało podczas pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 10 min. Podpieczony spód wysmarować keczupem, ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę, na to pomidorki przekrojone na pół i oliwki pokrojone w talarki, posypać tymiankiem. Zapiekać aż ser się rozpuści (ok. 15 min). Tartę podawać ciepłą posypaną parmezanem.




wiosna na parapecie



3 komentarze:

  1. Bardzo lubię tego typu tarty. Są proste w przygotowaniu i przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. po włosku :) podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Gotowe ciasto francuskie to wspanialy wynalazek :)

    OdpowiedzUsuń