2 spore brokuły
1 paczka sera feta
1 paczka migdałów w płatkach
1 duży jogurt naturalny
2-3 ząbki czosnku
1 paczka sera feta
1 paczka migdałów w płatkach
1 duży jogurt naturalny
2-3 ząbki czosnku
Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Najsmaczniejsze są gotowane na parze, ale jeśli nie ma się odpowiednich narzędzi (sitko i garnek z przykrywką zdadzą egzamin) można też zastosować metody tradycyjne, jednak brokuł nie będzie miał tak intensywnego zielonego koloru.
Gdy brokuł ostygnie, należy rozłożyć różyczki na sporym płaskim talerzu (głównie dla lepszego efektu wizualnego). Na brokuła pokruszyć ser feta, zalać jogurtem wymieszanym z drobno posiekanym czosnkiem. Na wierzch posypać uprażonymi migdałami w płatkach (płatki uprażyć na suchej patelni, często mieszając i pilnując, żeby się nie przypaliły).
Na tym koniec.
Smacznego.
Znam ta sałatke - jest pyszna i sprawdza sie na imprezach!
OdpowiedzUsuń